Szatmári ritkaságok

„Szatmári könyvek és írók a XIX. századból a Szatmár Megyei Könyvtár állományában” címmel nyílik kiállítás szeptember 5-én a Szatmár Megyei Könyvtárban. A megnyitót 5-én, 13-i kezdettel tartják a könyvtár multimédia termében (Decebal utca 2.).
A tárlatot a könyvtár különleges gyűjtemények és kulturális örökségek osztályának munkatársai, Viorel Campean és Marta Cordea könyvtárosok állították össze. Amint azt a Szatmar.ro Marta Codreatól megtudta, a tárlat számos XIX. századi szatmári alkotás címlapjának másolatát tartalmazza, ezek mellett gazdag fényképanyag várja a látogatókat.
„A kiállítás keretében közel kétszáz éves munkákat, folyóiratokat és egyéb dokumentumokat mutatunk be, azért, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek kulturális értékeinkbe. A másolatok mellett fényképek lesznek láthatóak olyan nagy személyiségekről, mint Hám János püspök és Vasile Lucaciu, valamint a korszak magyar, illetve román nyelvű folyóiratait is bemutatjuk.” – mondta el Codrea a Szatmár.ro-nak.
Az érdeklődők szeptember 5-től kezdődően három hétig látogathatják a kiállítást, a könyvtár nyitvatartási rendje szerint.