Antikváriusképzés

Antikváriusképzés a Hatágú Síp Alapítvány iskolájában

A Hatágú Síp Alapítvány könyvesiskolája a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése oktatási központjának jogutódaként 1992 óta foglalkozik könyvszakmai képzések szervezésével. Az eltelt csaknem 20 esztendőben több százan végezték el a Könyvesbolti eladói illetve az Antikváriumi szakeladói tanfolyamokat és szereztek szakképzettséget.
Az Országos Képzési Jegyzék átalakításával, a modulrendszer bevezetésével mindkét szakképesítés megszerzéséhez új, elsősorban a kereskedelem egészét érintő ismeretek (Áruforgalom és Kereskedelmi egység szabályszerű működtetése c. modulok) elsajátítása is szükséges. A változások óta eltelt két év tapasztalata azt mutatja, hogy kereskedelmi modulokat nagyon sokan és sok helyen oktatnak, de a könyves szakma lényegét érintő „Könyvek forgalmazása” és az „Antikváriumi kereskedés” című tananyagokat csak ez az iskola hirdeti meg. A vezetők ezért gondolták úgy, hogy a szakma, és ezen belül az egyes cégek gazdasági helyzetét is figyelembe véve, a két szakképesítés moduljai közül most csak a szakmai ismereteket adó „Könyvek forgalmazása” és „Antikváriumi kereskedés” modulokat kínálják.
A könyvszakma nehéz helyzetéből talán kitörési lehetőség a szakképzés, azon ismeretek elsajátítása, melyek segítik a könyvértékesítést. Az iskola ehhez kíván segítséget nyújtani képzéseivel.
Jelentkezési lap letölthető itt:
Antikváriumi kereskedés modul
Könyvek forgalmazása modul
További információ:
Hatágú Síp Alapítvány Gutenberg János Könyvkereskedelmi Szakközépiskola
1133 Budapest, Váci út 100.
Tel.: 340-1717 vagy 340-3728
e-mail cím: konyvesiskola@mail.datanet.hu